Gyere velünk a teák világába!

Utazás a teák világában

Utazás a teák világában

Rendből harmónia

2019. május 19. - Tea Somerset
timi12.jpg
"Rend a lelke mindennek."
Szinte már rongyos ez a mondat, annyiszor hallható, olvasható mindenütt. De valóban, nem lehet elégszer hangsúlyozni. Persze, mondják azt is, egy vérbeli zseni a káoszban is megleli a rendet. Biztosan ebben is van igazság, én mégis inkább rend-hívő vagyok. Ez egyszerre átok és áldás is - mivelhogy amíg nincsen körülöttem rend és tisztaság, nem is bírok rendesen funkcionálni. Csak arra tudok koncentrálni, hogy ezen változtassak. Azzal meg elmegy egy csomó idő, de ezzel már inkább nem harcolok, rájöttem, hogy felesleges. Muszáj rendet tennem, azután viszont turbóra kapcsolva képessé válok bármilyen munka elvégzésére.
Egészen elképesztő, mennyire más a levegő egy olyan térben, ahol tisztaság honol. Ezalatt értem azt is, hogy nincsenek felesleges lomik, mindennek megvan a maga helye és éppen csak annyira van "rendetlenség", hogy azért otthonos legyen és ne egy újságcikkből kivágott mesterséges közeg érzetét keltse.
Harmónia. Neked mit jelent ez a szó? Számomra megnyugvást, egyensúlyt, békét, csöndet, puhát, világosat, finomat, kerek egészet. A Google szerint: "Több dolog zavartalan együttléte." Nagyjából mindenkinek ezek, vagy legalábbis nagyon hasonló szavak juthatnak eszébe erről. Megléte kérdés nélkül fontos. Mégis, olyan kevesen fordítanak erre időt, energiát… Pedig meglepő ereje van, az élet minden területén. Érdemes efelé törekedni, azzal hibázni nem nagyon lehet. Ha valamiről döntenünk kell, feltehetjük magunknak a következő kérdést: hozzájárul életem kiteljesedéséhez? Máris tisztább a válasz.
Nem tudtam meghatározni, mégis mi nincs rendben itt a teaházban. Így történt, hogy a szokásosnál nagyobb odafigyeléssel álltam neki a takarításnak. Közben persze frissítő teával pótoltam a folyadékveszteséget, egy könnyed borsmenta főzettel (100 fokos víz, 5-6 perc áztatás, és készen is van ez a csoda, ami egyébként számtalan előnyös tulajdonsággal bír). Minden kis zeg-zugot leporoltam, szépen elrendezgettem mindent mi mozdítható… és lám, ezután nyoma sem volt a frusztrációmnak, ahogy kívül, úgy belül is megtisztult a tér. Néha csak ennyi kell, és helyére áll a rend. Létre jön a harmónia!
Stenczel Timi írása, személyesen is találkozhatnak vele a Somerset Teahouse, Árkád üzletében. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tea4you.blog.hu/api/trackback/id/tr10014834844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Keszi Dóra 2019.05.19. 11:12:19

Feltűnt már, hogy mindig nagyon szép és rendezett a bolt, leginkább egy kis ékszerdobozhoz hasonlítható.
A borsmentán kívül más gyógyteát is lehet kapni az üzletben? Eddig inkább a fekete és a zöld teák után érdeklődtem, de most kipróbálnék valami újat is.

Tea Somerset 2019.05.19. 11:27:03

@Keszi Dóra: Nemcsak nagyon kedvesek az ott dolgozok, hanem a munkájukat is remekül végzik. Íme egy tegnapi példa: Congrats! You got a 5-star review
"Szálas minőségi teák igen széleskörű választékát valamint teázási kellékeket és ajándéktárgyakat..."
Reviewed by ADAM TOTH (Google review, Somerset Árkád).
Érdemes körülnézni a Somerset Herbáriumban ha túl akarsz lépni a borsmentán: tea.hu/tipus/herbarium

Virág Aladár 2019.05.19. 18:54:04

Ez egy csoda, amit az Árkád -1. emeletén a tea.hu csapata művel!
Alig várom már, hogy legközelebb is betérjek.
Régóta foglalkoztat a gondolat, hogy megkóstoljak egy koffeinmentes teát.
Esetleg önök árulnak ilyet?

Tea Somerset 2019.05.20. 11:03:09

@Virág Aladár: Gyümölcsteát javasolnék (tea.hu/tipus/gyumolcsteak) illetve bevezettünk most egy ceyloni fekete teát, melyből kivonásra került a koffein. tea.hu/webaruhaz/tea/ceylon-decaf-koffeinmentes-fekete-tea

Adrienn8888 2019.05.24. 21:19:32

Imádom a rendet! mindig megcsodálom ha elmegyek az üzlet előtt, mintha csak én rendeztem volna

sttimi 2019.05.28. 21:49:46

@Keszi Dóra: Természetesen, lehet! Van még azon kívül több is, például ázsiai citromfű, catuaba, lapacho, különböző vitaminos frissítő keverékek... a linken bővebben utána nézhetsz :) (tea.hu/tipus/herbarium)

sttimi 2019.05.28. 21:50:47

@Adrienn8888: haha, na az csak jó, hiszen azt jelenti, az otthonosság érzetét kelti! ;)
süti beállítások módosítása