Gyere velünk a teák világába!

Utazás a teák világában

Utazás a teák világában

"Orvos kezel, természet gyógyít"

2019. június 05. - Tea Somerset

timiorv.jpg

Párhuzamosan azzal, hogy a technológia, a digitális világ és az orvostudomány félelmetes tempóban fejlődik, a hétköznapi, kézenfekvő (vagy éppen talp alatt elterülő) és legegyszerűbb, leghatásosabb gyógymódok ismerete eltűnni látszik az emberek eszköztárából. Ez azért szomorú, mert sokan hajlamosak eszméletlen összegeket kifizetni különböző gyógyszerekért és ilyen-olyan kezelésekért cserébe - majd az eredmény ugyanaz, mintha töredék pénzen vásárolt természetes gyógynövények felhasználásával jött volna helyre az állapota. A gyógyszeripar nagy része véleményem szerint parasztvakítás, kereskedelem és média, tetézve az emberek tudatlanságának kihasználásával. Ráadásul legtöbbször pedig igazándiból nem is történik valódi gyógyulás, hanem csak a tünet múlik el.

 

Nem véletlen, hogy gyakran kiújul ez az, vagy ha nem is ugyanaz, akkor valami újabb egészségügyi panasz, és ez a körforgás megy. Hiszek abban, hogy ha a betegségek lelki eredetét vizsgáljuk meg és kezeljük, dolgozunk önmagunkon, (csak) akkor fog a probléma gyökerestől megszűnni. Ez természetesen nem helyettesíti az orvosi diagnosztizálást, érdemes nevén nevezni a fizikai tünetet. Ugyanakkor én azt tapasztaltam, sokszor már az is elég, ha tudatosítjuk a megbetegedés nemfizikai eredetét és máris "mágikus módon" elkezdenek enyhülni a tünetek majd megszűnik a betegség. Máskor pedig parallel van szükség orvosi és "magán jellegű" kezelésre. Nehogy félre értés essék, rendkívül fontos és sok esetben hasznos az orvosi megerősítés, csak azt mondom, szerintem lelki munka nélkül nem biztos, hogy olyan átütő eredményeket érünk el.

 

Másfelelől, sokkal hatékonyabban gyógyítja az elő szervezetet az élő, mint az élettelen. Például a különböző gyógynövények és azok felhasználásával létrejött készítmények. Na meg a zöldségek, gyümölcsök, a levegőn vagy (gyógy)vízben töltött idő, a testmozgás, tudatos táplálkozás. Ez sem hitkérdés, ahogyan a fizikai törvények sem. De mivel minden emberi lélek, minden szervezet más és más - nyilván egyénenként változó, kinek mi és milyen mennyiségben hat pozitívan.

 

Ezzel a Somerset Teaház is egyetért, ezért az élvezeti teák mellett több herbatea itt is megtalálható. Citromfű, tulsi, catuaba, lapacho, vitaminos keverékek és a többi. Ezek fogyasztása egyébként nem csak már meglévő probléma orvoslására lehetnek alkalmasak, hanem megelőzésként, egészség megtartás céljából is hasznosak. Azzal pedig nem értek egyet, hogy a gyógynövények szinte csak rossz ízűek lehetnek. Az említett teák határozottan finomak, itatják magukat.

Stenczel Timi írása, személyesen is találkozhatnak vele a Somerset Teahouse, Árkád üzletében. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tea4you.blog.hu/api/trackback/id/tr2214880040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adrienn8888 2019.06.06. 10:22:00

Én is a természetes dolgokat szeretem, például nekem megfázásra nagyon jót szokott tenni a citromfű tea

Adrienn8888 2019.06.06. 10:23:07

Vannak nálatok ehhez hasonló teák még?

sttimi 2019.06.07. 00:36:52

Ez szuper! Van több vitaminos frissítő jellegű, érdemes betérni és felkutatni őket. ;)

Keszi Dóra 2019.06.23. 11:00:31

Azért szeretem ezeket a gyógyteákat, mert amellett, hogy természetes úton gyógyul a szervezetem tőlük, az ízük is nagyon kellemes, így élvezettel fogyasztom nem csupán betegségek során

sttimi 2019.07.22. 22:16:17

Örülök, hogy mások is ezen a véleményen vannak!
süti beállítások módosítása