Gyere velünk a teák világába!

Utazás a teák világában

Utazás a teák világában

Tea - ajándék ötletek

2018. október 03. - Tea Somerset

Remek ajándék ötletek a teák világából.

Közeleg az ajándékozási szezon, sokaknak nem kis fejtörést okozva. Néhány izgalmas ajándék ötletet szeretnénk bemutatni a teázás világából. Tekintve hogy a víz után a tea a második legnépszerűbb ital a világon, sokaknak szerezhetünk örömet vele könnyebben mint gondolnánk. Nagyon sokan fogyasztunk ugyan teát, de a többség ritkán lép túl az alacsony minőségű, látszólag olcsó filteres teák világán. Erről a látszólagos olcsóságról, ami valójában meglehetős drágaságot takar már szóltunk egyik előző írásunkban. Ahhoz hogy valakinek igazi teát vásároljunk, és bemutassunk neki egy egészen különleges minőséget, szemben a filteres teákkal, mindössze minimális információra van szükségünk a megajándékozandó teázási szokásait illetően.

Ha valaki reggel teázik kávézás módjára, vagy a helyett, akkor egy erőteljesebb ízvilágú fekete teát vagy klasszikus teakeveréket javasolnánk: egy egy erős reggeli kávé kiváló alternatívája egy tört levelű Assam TGBOP,( 1590 Ft/100 gr.)

vagy például az örök klasszikus angol reggeli tea erősebb »testvére« az Irish Breakfast, (1550 Ft/100 gr.) egy káprázatos fűszeres ceyloni teakeverék.

 

 

 

 

Napközben vagy ebéd után teázóknak egy könnyed klasszikus darjeeling mindig jó választás. Aranyszínű főzet, könnyű gyümölcsös utóíz jellemzi Golden Darjeeling teánkat. (1720 Ft/100 gr.)

Manapság sokan részesítik előnyben pozitív élettani hatásai miatt a zöld teákat. Ha már tudatos zöld tea fogyasztó akit megajándékoznánk mindenképp valami kifinomult különlegességet ajánlanánk: egy Gunpowder Temple of Heaven (1450 Ft/100 gr.) nagyszerű ajándék lehet.

Extrém exklúzív ajándéknak pedig Jasmin Pearl (4400 Ft/100 gr.)

Ha olyan keressük az ajándékot aki még csak ismerkedik a zöld teák izgalmaz világával, valamelyik ízesített változatot ajánlanánk: Barackos zöld tea (1590 Ft/100 gr.) japán sencha, őszibarack ízesítéssel.

Ha tea koffeintartalma miatt nem ajánlott valakinek, biztos sikerre számíthatunk egy gyümölcstea különlegességgel. Az idei év legnagyobb slágerének a Gyömbéres narancs (1650 Ft/100 gr.) ígérkezik.

A másik véglet ha valaki nagyon felpörgető italra vágyik, mondjuk a vizsgaidőszakban, van egy remek lehetőség: Mate al Limone (1390 Ft/100 gr.) Dél-Amerika nagy kedvence Messitől Suarezig az összes sztársportoló napi itala.

 

Ha kiválasztottuk a megfelelő teát, nincs más hátra mint körülnézni a kiegészítők között, biztosan nagy örömöt fogunk vele okozni. Ha szeretnénk megkönnyíteni a tea elkészítését, papírfiltert használva a gyenge minőségű filteres teák praktikumát élvezhetjük, igazi minőségi teát fogyasztva.

Egy 100 db-os csomag sokáig elég lesz. A tea tárolásához fém dobozt ajánlunk, egy ablakos 100 gr-os doboz1080 Ft. Egy dolog hiányozhat már csak egy praktikus teáskanna, klasszikus porcelán, bambusz füllel, szép dizájnnal. (7200 Ft.)

Ha valaki bizonytalan, személyes tanácsadásra, beszélgetésre vágyik a teák világáról, látogassa meg a Somerset Teahouse valamelyik üzletét, nem fog csalódni, már 22 éve a teakülönlegességek a világ minden pontjáról Budapesten.

A bejegyzés trackback címe:

https://tea4you.blog.hu/api/trackback/id/tr7814279889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adrienn8888 2019.06.17. 12:28:35

Jéggel valami isteni a gyömbér narancs tea
süti beállítások módosítása