Gyere velünk a teák világába!

Utazás a teák világában

Utazás a teák világában

Teatörténetek 3.

2019. május 09. - Tea Somerset

Stenczel Timi blogja a teákról

Legutóbb többek között a zöld teákról írtam, valamint a szinkronicitás jelenségéről. 

Ma az emberek több mint 80%-a zöld teát vásárolt. (Máskor ez maximum 45-50%.)

Vannak vevők, akik pontosan tudják, mit akarnak és vannak akik totál nincsenek képben. Meg van az átmenet, akik legalább egy kiindulási alappal érkeznek, például hogy koffeinmentes legyen, vagy hogy ízesített vagy csak a fekete teák érdeklik, stb. Nagyjából ez a három kategória van.

Egy összefüggést vagy azonos mintát véltem felfedezni eközött és az emberek életvitele között. Tisztán leképezi azt, hogy (éppen ebből az aspektusból) az egyén hogyan élheti az életét és az milyen irányba viszi őt.

Az egyik, hogy konkrét (élet)cél ismerete nélkül megy előre, habár így nem biztos, hogy halad is. Na jó, jobb esetben azért célba ér (sikerül teát venni), de az odáig vezető út sokkal hosszabb, ezért időigényesebb is és közben meg nagyban függ attól, hogy valaki segít e az úton (mint az eladó a kérdéseivel és tanácsaival). Így fenn áll annak a kockázata, hogy nem oda érkezik meg, ahova szeretett volna (nem pont olyan teát vesz), hiszen az irányítást (választást) gyakorlatilag átengedi valaki másnak, akár egy idegennek is. Ő pedig még ha jó szándékú is, mivel nem ismeri a személyt, nem biztos hogy pont olyan segítséget nyújt amire neki szüksége van. Elég sokan élik ilyen módon a mindennapokat.  Ennek mozgatórugói talán a tudatlanság, félelem lehet.

Második, hogy vannak fix pontok, elképzelések, de még mindig szükség van külső beavatkozásra. Ez azért már jóval gyorsabb előrehaladást biztosít az előzőnél és valószínűsíthetően közelebb is kerül a célállomáshoz, mivel nem igényel akkora beleszólást, inkább csak egy kis útba igazítást. 

A harmadik az, amikor céltudatosan él és lényegesen rövidebb idő alatt éri el ezáltal a vágyott dolgot vagy állapotot. Hiszen így gondolkodás nélkül tud dönteni arról, hogy aktuálisan mi az ami közelebb visz a célhoz (konkrét tea megnevezése). Nyilván ez a legideálisabb mind közül.

Ám ez nem jelenti azt, hogy rossz, ha valaki nem a harmadik csoportba tartozik. Ahhoz, hogy ott tartson az ember, végig kell járnia az első két fázist is. És ehhez nem biztos, hogy elég egy élet. De az már nagy segítség lehet ha valaki ezt felismeri és tudatosan kezd el azon dolgozni, hogy egyről a kettőre jusson. 

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy aki ide betér és éppen valamely kategóriába sorolható, az az egész életére is úgy igaz. Simán lehet, hogy csak a tea vásárlással kapcsolatban tud adott módon megnyilvánulni. Mindenesetre érdekes számomra az, hogy akár egy egész életet reprezentáló minőség ilyen kis példán keresztül is jól modellezhető. Valójában ez is csak azt mutatja, hogy mindenben megtalálható minden és bizony létezik átjárás. 

Kutatások bizonyítják, hogy a teafogyasztás az egészségi állapot megőrzésének lényeges eleme. Emellett pedig két legfőbb összetevőjének köszönhetően (L-teanin aminosav és koffein metilxantin-származék) nagyban támogatja valamint javítja a koncentrációt és a teljesítőképességet, agyserkenő hatással bír. Így tehát mondhatni a rendszeres és jó minőségű teák fogyasztása segít a célok helyes kitűzésében ami kulcsfontosságú ahhoz, hogy el is érjük őket. 

Stenczel Timi írása, személyesen is találkozhatnak vele a Somerset Teahouse, Árkád üzletében. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tea4you.blog.hu/api/trackback/id/tr3914816256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Keszi Dóra 2019.05.14. 18:33:28

Nagyon ötletes a bejegyzés. Rendkívül tetszett az összefüggés, ami összekapcsolja a vásárló teaválasztási szokásait életvitelével.

Tea Somerset 2019.05.14. 18:50:04

@Keszi Dóra: Köszönjük! Várunk egy teára a tea.hu/ valamelyik üzletében!

Adrienn8888 2019.05.17. 09:13:38

Nekem minden reggelem oolong chin chin teával kezdődik. Imádom a különleges lágy ízét, feltölt felfrissit szellemileg fizikailag sokkal jobban birom a napokat. Én már zöld tea függő lettem ajánlom mindenkinek:)

Tea Somerset 2019.05.17. 18:09:32

@Adrienn8888: Van egy hasonlóan különleges zöld teánk most, ami szerintem érdekes lehet számodra: tea.hu/webaruhaz/tea/lung-ching-zold-tea szerintem érdemes megnézned, viszonylag kis mennyiséget sikerült beszerezni, ne maradj le róla! És persze sok más érdekesség: tea.hu/tipus/zold-tea

sttimi 2019.05.28. 22:03:10

@Keszi Dóra: Köszönöm a visszajelzésed! ;)

sttimi 2019.05.28. 22:04:16

@Adrienn8888: Ez csudijó, nekem is az az egyik kedvencem!
süti beállítások módosítása