Gyere velünk a teák világába!

Utazás a teák világában

Utazás a teák világában

Zöld tea - mítoszok és valóság

2018. szeptember 22. - Tea Somerset

Mire is jó a zöld tea?

Mennyire is egészséges valójában a zöld tea, mely az elmúlt idők egyik slágere lett az egészséges életmód hívők körében. Néhány állítást megpróbálunk körüljárni.

 

A zöld tea segíti a hasi zsírégetést.

Sajnos, nem egészen igaz. Bármilyen diéta amibe belevágunk valamilyen mértékben előbb utóbb csökkenti testzsír tartalmunkat, azonban semmilyen étel vagy ital sem fogja testünk egy adott pontjáról a zsírt eltüntetni. Ettől persze ha cukrozott zöld teás üdítőről »igazi« zöld teára váltunk, amit természetesen cukor nélkül iszunk, sokat segítünk a fogyás útján.

 

A zöld tea felgyorsítja az anyagcserét

Sajnos, ez sem egészen állja meg a helyét. A legújabb vizsgálatok szerint az erősítő edzések nyomán bekövetkező izomgyarapodás gyorsítja tartósan az anyagcserét. A zöld teának egy szerepe lehet: egy kiváló csészét követően, jobb kedvűen indulunk az edzőterembe.

 

A zöld tea segít a fogyásban

Ha szénsavas cukrozott italokat cserélünk zöld teára, tökéletesen igaz. Ha víz vagy kávé helyett iszunk zöld teát egy grammot sem fogunk fogyni, esetleg egy kis változatosságot viszünk életünkbe.

 

A zöld tea csökkenti a rák kockázatát

A zöld tea antioxidáns tartalma jelentős segítség a cukorbetegség, keringési problémák vagy a daganatok elleni harcban. Persze minden növényi alapú diéta hasonló hatású, így a megfelelő diéta szintén sokat segíthet. Egy biztos a zöld tea jó választás.

 

A zöld tea jót tesz a szívnek

A tanulmányok azt mutatják, hogy azok az emberek akik rendszeresen zöld teát fogyasztanak, kevésbé vannak kitéve szív és érrendszeri megbetegedéseknek. Különösen szembetűnő a különbség a tradicionálisan nem teaivó országok népességében.

 

A zöld tea öregedésgátló

Az antioxidánsok teszik a dolgukat,csökkentik például szöveteink sérülékenységét, így jót tesznek a bőrünknek, de ettől még nem tekinthető teáskannába zárt botoxnak a zöld tea, ahogy semmi más sem képes önmagában fiatalon tartani testünket. A komplex egészséges életmód segíthet, aminek fontos eleme egy jó tea is.

 

A zöld tea csökkenti a vércukor szintet

Ismét elmondhatjuk, ha cukrozott üdítőkről váltunk zöld teára, mindenképpen igaz. Mostanában azonban mindenhol megjelent a zöld tea, az üdítőktől, a csokoládén át egészen a fagylaltig. Na ezeknél a termékeknél biztosan nem segít a vércukron a zöld tea sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://tea4you.blog.hu/api/trackback/id/tr214255525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása