Gyere velünk a teák világába!

Utazás a teák világában

Utazás a teák világában

Milyen számodra a tökéletes nap?

2019. július 17. - Tea Somerset

a_bennem_elo_buddha.jpg

 

Elgondolkodtál már azon, hogyan nézne ki egy tökéletes napod, például ha nem kellene dolgoznod, vagy bármi kötelező jellegűt csinálnod? Mit tennél egy ilyen napon? Egyedül lennél, vagy társaságban? Otthon töltenéd, vagy kint a szabadban? Sokáig aludnál, vagy korán felkelnél? Én egyszer már nagyjából megfogalmaztam - sőt le is írtam magamnak, de még valahogy nemigen jutottam oda, hogy meg is valósítsam. Mindig csak hasznoskodtam, nem engedtem meg magamnak, hogy magammal töltsek el egy napot, és nemet mondjak olyanokra, ami végülis várhat mert nem dől össze tőle a világ. A minap azonban sikerült egy ilyen napot eltöltenem magammal. Az kellett hozzá, hogy egy nagyon kedves barátom, aki meglepetésből meglátogatott a teaházban, "felhatalmazott" erre. Sztoriztam neki a dolgaimról, kissé zavarosan, pont azért, mert telis tele voltam/vagyok feldolgozandó részletekkel, melyekre nem juttattam időt feldolgozni, és már majdnem kezdtem panaszkodni, hogy hát nincsen mikor. Aztán ő eszembe juttatta, egy egyszerű kérdéssel, hogy de, bizony van, csupán én határozom ezt meg. Emlékeztetett rá, hogy megengedhetem, hiszen azután másoknak is többet tudok adni magamból.  Történetesen másnapra nem is volt fix programom, csak sok olyasmi, amivel haladhattam volna, találkozhattam volna ezzel-azzal, több meghívást is kaptam mindenféle szuper programra, ahová amúgy szívesen mentem volna - de beláttam, jobb, ha most magammal foglalkozom, és mindenki másra, egészséges önzőséggel nemet mondok. Szóval hála ennek a kedves barátomnak, úgy döntöttem, egy napot kapok magamtól "kimenőbe", s bűntudat nélkül fogom azzal tölteni a péntekemet, amihez kedvet érzek. Számomra a töltődés ezúttal társaságot nem kívánt, így végig otthon maradtam, olyannyira, hogy ki sem mentem a lakásból, csak a teraszra. Pedig sokkal jobb szeretek a természetben lenni, de most voltam eleget, gondolom ez az oka annak, hogy jó volt odabenn. Nem ébresztőre keltem, s szinte az egész napom végig meditáltam. Ébredés után rögtön azzal kezdtem, majd nagytakarításba fogtam, ami közbe egy kis táncolást is beiktattam. Abban szintén mély meditatív állapotba kerültem, annyira elmerültem a kosztalanításba. Ez a tisztítás nem csak kívül, hanem belül is zajlott közben. Aztán újra leültem, s meditáltam. Ezúttal kifejezetten azokon a dolgokon, melyek túl sok helyet foglalnak el gondolataimban, pont azért, hogy azokat onnan kiürítsem. Majd főztem, falatoztam, és manikűrözésbe fogtam. Már esteledett, de energiám nem hagyott alább. Írni kezdtem egy történetet, azzal is feldolgozva a bennem zajló zűrös ügyeket. Miután azt befejeztem, festeni kezdtem. De! Azelőtt még lefőztem egy finom yunnani zöldet. Újra leültem meditálni, kicsit kitisztítani az elmém, hogy a vászonra  minél szebb produktum kerülhessen. Egészen hajnali kettőig csináltam, ameddig tökéletes nem lett. Azután arra is rámeditáltam. Különleges élményben volt részem. Végül befeküdtem ágyamba, olvastam pár oldalt, s máris mélyen aludtam.

 Nem tudom, ki hogy van ezzel, nekem nehezemre esett megengedni magamnak egy ilyen napot. De így, hogy egy külső személytől kaptam rá "felhatalmazást", végre sikerült, és egyáltalán nem bántam meg. Ezennel mindenkit felszólítok én is egy hasonló nap eltöltésére! Ha csak ennyi kell ahhoz, hogy beleférjen az időbe. Másnap sokkal könnyebbnek éreztem magam, tele energiával, életerővel, tettvággyal. Sokkal kevésbé csapongó gondolatvilággal. Nem elvesztegetett idő volt, hanem épp ellenkezőleg, a legértékesebb időtöltés, ami csak lehetett. Mivel magamat töltöttem fel, az már pedig hogy lehetne értéktelen? Kerüljön helyére ez a fejekben! Ha testünk - lelkünk - szellemünk hármasa nincsen egységben, na akkor válhat kevésbé értékessé az, amit aztán tevékenykedünk. 

Stenczel Timi írása, személyesen is találkozhatnak vele a Somerset Teahouse, Árkád üzletében. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tea4you.blog.hu/api/trackback/id/tr1114967784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adrienn8888 2019.07.17. 14:01:08

Igen! Valóban kell az Én idő! És egy finom tea mellé maga a csoda

sttimi 2019.07.22. 22:06:38

@Adrienn8888: Nagyon örülök, hogy egyet értünk!
süti beállítások módosítása